Navigation

Microlife adapter vérnyomásmérőhöz

Vissza az előző oldalra
Leírás

Leírás

Microlife adapter vérnyomásmérőhöz

 • Adapter használatával a készülék konnektorról, a hálózati feszültség használatával üzemeltethető.
 • Fontos, hogy csak eredeti, Microlife készülékekhez gyártott adaptert használjon. Más típusok esetében előfordulhat, hogy azok teljesítménye nem megfelelő vagy nem stabil 6 voltos feszültséget adnak.
 • Adapter használatakor az elemeket nem szükséges kivenni, a csatlakozó dugó betolásakor ezek leválasztódnak az elektromos áramkörről.
 • Ha elemek helyett akkumulátorok vannak behelyezve, azok töltését az adapter nem végzi. Az akkumulátorokat (tölthető elemeket) külső készülékben kell feltölteni.
 • Műszaki adatok:
  • 110-240 V AC 50/60 Hz
  • 6 V 600 mA

Gyakori vérnyomásmérés esetén ajánlott az adapter használata. Ekkor a vérnyomásmérő készülék közvetlenül az elektromos hálózatról üzemel, így akár elemek nélkül is használható.

Fontos tudni: Adapter használata esetén is érdemes elemeket tartani a vérnyomásmérőben, hiszen elemek nélkül, ha az adaptert kihúzza, tápfeszültség nélkül marad a készülék és a memória valamint a beállított idő kitörlődik.

Az adapter dugója csatlakozáskor a készülékben egy kapcsolót is működtet, ami leválasztja az elemeket, így azok nem használódnak ilyenkor.

Ne felejtse el időnként megnézni az elemeket! Az adapter használata kíméli ezeket és nagyon sokáig nem fognak lemerülni. Azonban előfordulhat, hogy a vérnyomásmérőben hosszú idő elteltével az elemek kifolyhatnak.
Helyes csatlakoztatási sorrend adapter és elemek használata esetében:

 1. Adaptert konnektorba dugni és utána csatlakoztatni a vérnyomásmérőhöz!
 2. Mérés elvégzése.
 3. Adaptert a vérnyomásmérőből kihúzni és csak utána kihúzni a konnektorból!

Így a vérnyomásmérő egy pillanatra sem marad tápfeszültség nélkül és nem törlődik a memória.

Bővebb info

További információk

Gyártó

Microlife/Swiss

Back to top